Ock

BİGEP kapsamında çocuklara küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kütüphane sevgisi kazandırmak için ilkokulumuzun kütüphanesine gezi düzenlendi.Bu gezide çocuklar kütüphaneyi inceleyecek bir sürü kitap ile tanışma imkanı buldular.

Ock

BİGEP kapsamında okulumuz öğretmenleri tarafından öğrencilere  dönem sonu heyecanını atlatabilmesi, tatilde dinlebilmesi ve diğer döneme daha iyi bir şekilde hazırlanabilmesi için Okulumuzun değerli öğretmenleri birer müzik dinletisi ve daha sonrasında bir karaoke çalışması düzenlendi.  Konserde sahne alan Hüseyin GÖKMEN'e ve Cemal ZENGİN'e teşekkür ederiz.

Ock

Öğrencilere BİGEP kapsamında okulda teknoloji bağımlılığı anlatıldı ve bunlardan   kendilerini koruması gerektiği belirtildi.Bağımlılık çocukların anlayabileceği bir düzeye indirgendi ve dramatizasyon çalışması yapıldı.

Ock

Okulumuz öğretmenlerinden Arzu KIRVAR ve Hamza ORTAKAYA  'BİGEP kapsamında  '  Küçük Su Damlası ' adlı  etkinliğini yaptılar. Öğrenciler bu sayede su ve besin döngüsünün nasıl işlediğini kavramış oldular.

Ock

BİGEP kapsamında  ' Meslekleri Öğreniyorum ' etkinliği yapıldı.Çocuklar seçtiği karttaki mesleğin iyi yönlerini ve kötü yönlerini , bu mesleğin ne işe yaradığını ve bu mesleğe mensup kişilerin ne yaptığını anlattılar.Diğer çocuklar, role girmiş çocuğu dinlelikten sonra onlara meslek hakkında soru sordular.

Ock

BİGEP kapsamında ' Atık Nesnelerden Oyun Materyallerine' adlı çalışma yapıldı.Sokaktan, evden veya bahçeden atık  nesnelerden grup olan çocuklar ile  aileleri bir araya gelerek  oyun materyalleri tasarladılar.Okulda bu çalışmalar Öğretmenler ve çocuklar birlikte bu oyun materyalleri diğer veliler ve okul yönetimininde ziyaret edebileceği bir sergi alanı haline getirildi.

Ock

BİGEP kapsamında  çocukların teknoloji bağımlılığından kurtulması ve ailesi ile güzel  vakit geçirebilmeleri için  'Annem Masal Anlatıyor ' etkinliği yapıldı.Aralık ayı boyunca haftada bir kez okulda bir anne  çocuklara daha önceden belirlenen birer veli  ve okulda çocuklara bu masalları anlattı . Evde ise her velinin  her iki günde en az bir masal çocuklarına okuması sağlandı.Bu sayede çocuklar ile aile etkileşimini sağlamayı ve çocukların hayal gücleri olumlu olarak geliştirmeyi amaçladık.

Ara

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Projesi'' kapsamında  ''Yağ Satarım Bal Satarım Oyunu'' oynadık .

Ara

CODEWEEK kodlama etkinlikleri kapsamında 'Bilgisayarsız Kodlama' çalışmalarını eğlenceli hale getirdik.

Ara

12-18 Aralık Yerli Malı Haftası (Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası), tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli tüketim bilincini oluşturmak için her yıl okullarda belirli gün ve haftalar kapsamında kutlanıyor.

Yerli Malı Haftasının Amacı ve Kazandırdıkları ise;

- Tüketimde tutumu, tüketimden çok yatırım yapmaya teşfik etmek

- Tutumun önemini kavratmak

- Küçük yaştan tutumlu olma alışkanlığı kazandırmak

- Türk mallarını tanıtmak

Kas

"Her 10 Kasım'da olduğu gibi bu 10 Kasım'da da Atamıza olan bağlılığımızı ve sevgimizi ortak düşünce ve duygularla bir kez daha dile getiriyor, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı,minnet ve özlemle anıyoruz. "

Kas

29 Ekim ile 4 Kasım tarihleri arasında her yıl kutladığımız ' Kızılay Haftası ' yıl içindeki belirli gün ve haftalar içinde önemli bir yere sahiptir. Doğal afetler dediğimiz depremlerde, sel ve su baskınlarında, önüne geçilemeyen büyük yangınlarda ve uluslar arasında çıkan savaşlarda dost elini uzatan, yaralı, kimsesiz, hasta insanlara hiçbir ayrım yapmadan herkese eşit şekilde yardım eden kuruluşlar arasında en önde geleni "KIZILAY"dır. Bu kapsamda Kızılay’ın önemi hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdik. Kızılay sanat etkinliği yaptık ve kızılay’ın çalışmalarını anlatan drama etkinliği yaptık.

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100.yılını   coşkuyla kutladık. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. YAŞASIN CUMNURİYET ! NİCE YÜZYILLARA !