Yaşlılarımıza Empati Kursu

Anaokulu öğretmenleri olarak çocuklarımız ile ilk olarak yaşlılarımızın toplumdaki önemlerini beş başlıkta çocuklarımıza anlatıp kavratmaya çalıştık.

Yaşlılara Saygı ve Sevgi: Toplumun Önemli Bir Değeri Yaşlılara saygı ve sevgi, insanlık tarihinde köklü bir gelenektir. Birçok kültürde yaşlılar, bilgeliğin

ve deneyimin kaynağı olarak kabul edilmişlerdir. Bu değerlerin toplumumuz için neden önemli olduğunu ele alalım :

1.      Bilgi ve Deneyim:   Yaşlılar, hayatın farklı alanlarında birçok deneyim kazanmışlardır. Onların bilgeliği, genç nesillere rehberlik eder ve geleceğe ışık tutar.

2.       Aile Bağları: Yaşlılar, aile bağlarının temelini oluşturur. Onlara saygı göstermek, aile içinde birlik ve dayanışmayı güçlendirir.

3.        Toplumsal Denge: Yaşlılara saygı, toplumun dengesini sağlar. Onların ihtiyaçlarına duyarlı olmak, toplumun refahını artırır.

4.      Empati ve İnsani Değerler: Yaşlılara saygı göstermek, empati yeteneğimizi geliştirir ve insanlık değerlerine bağlılığımızı artırır.

5.       Kültürel Miras: Yaşlılar, kültürel mirasımızın taşıyıcılarıdır. Onlara saygı göstermek, geçmişimizi korumamıza yardımcı olur.

Daha sonra yaşlılarımızın yaşadığı problemler çocuklar ile beraber tartışıldı. Yaşlanmanın getirdiği fiziksel değişimleri tartışıldı.Çocukların etrafında bu değişimi yaşayan yaşlılara saygılı davranılması ve yardım etmesi gerektiğini kavratmak için drama etkinliği düzenledik.

Daha sonra çocuklarla sanat etkinliği ile yaşlı maskeleri hazırlandı.

Çocuklarımızın yaşlılar ile empati kurmasını sağlamak için bir drama etkinliği düzenledik.Bu etkinlik kapsamında her çocuk kendi çevresinden bir yaşlıyı örnek alarak onu canlandırmasını istedik.

Bu kapsamda çocuklar gözleri az gören veya yürümekte güçlük çeken fiziksel sorunlar yaşayan yaşlıların yanı sıra yalnızlık çeken, eşini kaybetmiş ve bunun için sürekli üzülen veya psikolojik olarak kötü durumda olan yaşlılarımızda çocuklarımız tarafından canlandırıldı.

29-04-202429-04-202429-04-202429-04-202429-04-202429-04-202429-04-202429-04-202429-04-2024

Yayın: 29.04.2024 - Güncelleme: 02.05.2024 12:16 - Görüntülenme: 62